2017. július 14., péntek

Piskótatallér


Már régebben is készültem arra,hogy elkészítem ezt a piskótatallért,most Patrícia ismét eszembe juttatta,így Orgran kenyérlisztből egy kevés rizsliszt hozzáadásával el is készítettem. Nem mondom,hogy gyorsan készen van,hiszen a zselének állnia kell pár órát,de nagyon finom lett.

Hozzávalók a piskótához:

3 M-es tojás
130 gr kristálycukor
150 gr Orgran kenyérliszt (Innen:egészségmarket)
50 gr rizsliszt (Innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt elegyét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 35*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített 180 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűlt akkor pogácsaszaggatóval tetszőleges méretűre szaggatjuk.

Sárgabarack zselé készítése:

800 gr sárgabarackot megmostam,magját kivettem és késes aprítóba teljesen pépesre aprítottam. Lábasba öntöttem.Tettem hozzá 100 gr kristálycukrot,40 gr Pektint és 20 gr frissen facsart citromlevet. Kb egy órán keresztül főztem sűrűn kavargatva,le ne égjen.
Egy sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tálcára tettem,elsimítottam és hűtőbe tettem.Nekem másnapig így volt,mert nem volt időm elkészíteni hamarabb.
Másnap egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kisebb mint amivel a piskóta lett kiszaggatva) szaggattam a zseléből a piskóták tetejére. Ami megmarad jó lesz kenyérre :))

300 gr étcsokit felolvasztottam mikróba 20 gr kókuszzsírral és ezzel vontam be a tallérokat.Hűtőbe tettem ismét pár órára.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése