2015. április 10., péntek

Keksztekercs



A receptet a Nosalty-ról néztem ki. Hát persze,hogy azokkal az arányokkal gluténmentesen nehezebb megcsinálni :(
Először is nekem kekszet kellett sütnöm,az alábbi recept alapján: http://pbetti30.blogspot.hu/2014/12/haztartasi-keksz.html ,mely itt található nálam :) ( 40 dkg alfa-mix és 10 dkg rizslisztből) amit már vasárnap megcsináltam,mert úgy volt,hogy másnap készül a keksztekercs,de azóta csak ma (péntek) volt rá időm :)) Szóval a kekszeket nem szaggattam csak tepsi méretűre nyújtottam és sütöttem,dupla adagban.
Persze a recept szerint csináltam mindent 50 dkg darált kekszből és miután mindent egybe tettem és el kezdtem gyúrni,akkor szembesültem vele,hogy nagyon híg a tészta.Még jó hogy dupla adag kekszet sütöttem,mert amúgy nézem volna,mint hal a szatyorban,ugyanis nem lett volna több kekszem.

Tehát én így készítettem el:

Tészta:
75 dkg darált keksz (rizsliszt és Glutenix alfa-mix keverékből)
10 dkg porcukor
1,5 dl feketekávé (én meleg vízbe tettem 2 teáskanál nescafét) ne legyen erős a kávé
2 ek baracklekvár
4 ek natúr kakaópor
2 ek rumaroma
40 ml tej

Krém:
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Összekevertem a tészta hozzávalóit,vigyázva a folyadékkal,mert lehet nem kell mind,majd hűtöttem kb 1 órát,addig a krémet kikevertem.
2 felé vettem a tésztát.
Folpack fólián nyújtottam,kb fél cm vastagra,megkentem a krém felével,az egyik hosszú oldalára nem kentem ki végig a krémet,kb 1-2 cm maradt ki, mert feltekeréskor úgyis tolja maga előtt a krémet valamennyire a tészta és akkor csak ki folyt volna.A folpack segítségével feltekertem,hűtőben pihentettem.Ha nagyon puha lenne be lehet tenni fagyasztóba is :)









2015.08.31.


2015.11.13.


2015. április 8., szerda

Töltött csavart stangli



Ez a recept a töltött zsömle alapján jutott eszembe :)
Sajtot és paprikás felvágottat használtam,mert nem volt itthon sonka.

20 dkg Nutri free mix per pane liszt
5 dkg Farmo LP low protein liszt
210 ml víz
1/2 cs dr Oetker szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük (az élesztőt is,nem kell futtatni) majd az olajat és a vizet is hozzákeverjük és a kézi habverő dagasztó spiráljával jól kikeverjük.Ne lepődjünk meg ha lágy lesz,kézzel nem nagyon gyúrható,de miután a rizslisztezett szilikon lapra kerül és görgetjük erre-arra akkor már jó lesz és nyújtható :) Sajnos a gluténmentes tészta átka ,hogy ha sűrűbbre csináljuk, akkor keményebb,tömörebb lesz a tészta sülés után.
Jól rizslisztezett szilikon gyúrólapra tettem és vékonyra nyújtottam,16 egyenlő részre vágtam,reszelt sajttal és szalámival töltöttem és hosszába feltekertem,majd 2 db-ot megcsavartam.Így lett 8 db stangli.
Kelesztettem kb fél órát,olajjal kentem és reszelt sajttal szórtam.
180 fokon 30 percig sütöttem.
Eszméletlen finom :)